dinsdag 17 september 2013

Walk In Closet

Een walk in closet, de droom van elke vrouw en ik denk dat menig man zou hier ook geen nee tegen zeggen. Mijn kledingkast puilt uit van de kleding dus een inloopkast zou ik goed kunnen gebruiken! Helaas heb ik daar geen plek voor dus het zal slechts bij een droom blijven.

Inloopkasten heb je in verschillende soorten en maten, hiervoor heb je niet eens zo´n grote ruimte nodig, maar het liefst natuurlijk wel!
Een landelijk ingerichte walk in closet

Trek je gordijn open en je ziet een prachtige kast vol met kleding!

Simpel en handig

Klein maar fijn!

Stap uit bed meteen je inloopkast in

Even zitten met een kopje koffie en genieten van al het moois dat ik je kast hangt.


Een muur vol schoenen!Deze inloopkast lijkt wel bijna een winkel!

Alles op kleur gesorteerd

Al je jeans op een rijtje.


Simpel en strak. Meer iets voor mannen?

Een echte girly walk in closet.

Niet te vergeten, ook voor je kinderen een walk in closet!

Wat ik handig vind aan een inloopkast is dat je alles zo mooi kan ordenen. Alle jurkjes bij elkaar, broeken die recht naast elkaar hangen, perfecte stapels shirtjes en natuurlijk een groot rek vol met schoenen! Je kunt je kleding sorteren op seizoenen, bijvoorbeeld winterkleding, zomerkleding, lange mouw, korte mouw maar je kunt ook op kleur sorteren. Daarnaast kan je er voor kiezen om outfits bij elkaar te hangen of zo iets als cocktail jurkjes en zakelijke jurkjes te scheiden. Je kunt ook stropdassen aan een matchend overhemd hangen of ze juist netjes naast elkaar leggen in een ladenkast. Er zijn zo veel mogelijkheden! Waarschijnlijk zal niet iedereen zijn kleding zo netjes ordenen maar ik hou van een opgeruimde kast met nette stapeltjes.

Hoe vouw je nou eigenlijk je kleding netjes op zodat je rechte stapels krijgt in je kast? Daar heb ik een trucje voor! Je hebt het misschien wel eens gezien op tv bij TellSell of iets dergelijks. Ik heb een oude kartonnen doos gebruikt om een vouwsysteem te maken. Zelf heb ik twee soorten gemaakt, één voor shirtjes zonder mouwen en de ander voor met mouwen. Hieronder laat ik zien hoe dit in zijn werk gaat.

Vouwsysteem voor shirts met mouwenVouwsysteem voor shirts zonder mouwen


Eindresultaat
 
Wil je ook zo’n handig opvouwsysteem? Dat kun je makkelijk zelf maken zoals ik heb gedaan! Het zijn maar een paar stappen die je moet uitvoeren:

Voorbereiding: Meet de plank op waar je je kleding stapels op wilt leggen. Als voorbeeld neem ik 60cm lengte bij 20cm diepte. Bedenk dat er ook een ruimte tussen de stapels in moet van ongeveer 2cm. Haal van de 60 cm de 6 cm af (2x3cm). Je houdt nu 54 cm over. De 20cm verdubbelen we naar 40 cm omdat de kleding ook verticaal opgevouwen moet worden.

Stap 1: Knip een katron van 54 cm bij 40 cm.
Stap 2: Meet in de lengte van 54 cm drie delen af van 18 cm (3x18=54) en vouw deze delen verticaal.
Stap 3: Teken in de middelste strook een horizontale lijn die op 20 cm zit (Tot op de helft van het katron dus zoals je kunt zien)
Stap 4: Knip de twee gevouwen lijnen van de middelste strook tot de lijn die je net hebt afgetekend en vouw die afgetekende lijn dubbel (naar boven toe)

Als het goed is ben je nu klaar! Succes met het perfect opvouwen van je kleding!


 
 
      Wil jij ook een walk in closet? Maar heb je maar een kleine ruimte? Ikea heeft een video gemaakt waarin Mia Gustavsson, een designer van Ikea, je laten zien hoe je doormiddel van Ikea kasten (deze kan je zelf samenstellen) toch een walk in closet in je slaapkamer kan maken ondanks de kleine ruimte.
  
 Zou jij ook een walk in closet willen hebben? En hoe zou je die inrichten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten