maandag 23 september 2013

DIY Teacup Candles


Ik kwam laatst op internet deze teacup candles tegen en had meteen zin om deze zelf te maken. Het is helemaal niet moeilijk en als ie af is heb je een originele kaars in huis. Het leukste is om de kaarsen in verschillende kopjes te doen en naast elkaar te zetten. Het liefst natuurlijk wel in de zelfde stijl en ongeveer de zelfde kleuren.


Wat heb je nodig?
- Een oud theekopje (zelf ben in in Rotterdam naar de markt geweest en heb deze gescoord voor een euro!)
- Oude kaarsen of Bijenwas (ik heb oude waxinelichtjes gebruikt maar je kan ook was kopen bij een hobbywinkel voor ongeveer tien euro per pot)
- Kaarslontjes (Ook te koop bij een hobbywinkel, die van mij waren €1,95. Wat je ook kan doen is een stuk stevig katoen gebruiken, zoiets als waar je een rollade mee vast bindt. Let er wel op, hoe groter de kaars hoe dikker de lont moet zijn)
- Een satéprikker (om de lont omhoog te houden)
- Een fornuis en 2 pannen (waarvan één oude pan)

Eventueel kan je bij de hobbywinkel geuren en kleuren kopen om je kaars op te vrolijken of lekker te laten ruiken.

Stappenplan:
Stap 1: Leg alles klaar op het aanrecht voordat je gaat beginnen.
 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stap 2: Zet een pan met half water op het fornuis en doen daar een (oude) kleinere pan in. (au bain marie)

Stap 3: Snij de kaars (in mijn geval waxinelichtjes) en kleine stukjes en gooi ze in de bovenste pan.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stap 4: Je moet nu wachten tot de kaarsen gesmolten zijn. Laat het kaarsvet niet koken want dan brand het aan!! Ondertussen doe je het lontje alvast in het kopje en probeer de lont zo veel mogelijk in het midden te krijgen. Bind de bovenkant van de lont aan de satéprikker en zorg ervoor dat de lont boven het kaarsvet uitkomt straks. Voeg nu ook de eventuele geur of kleur toe aan het kaarsvet.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stap 5: Als de kaarsen gesmolten zijn giet je een klein beetje kaarsvet in het kopje zodat het begin van het lontje in ieder geval vast staat. Laat dit even stollen. Giet daarna de rest van het kaarsvet in het kopje en zorg nog steeds dat het lontje in het midden blijft.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stap 6: Nu is het wachten tot de kaars helemaal gestold is. (Je kan het kopje eventueel in de koelkast zetten)
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klaar is kees!

Teacup candles zijn dus makkelijk te maken en leuk om in je huis te zetten. Daarnaast is het een perfect cadeau! Misschien leuk om er wat theezakjes bij te doen met lekkere geuren en smaken en het in te pakken in doorzichtige folie met een mooie strik er om heen! Leuk cadeau toch?
 
Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten