maandag 30 september 2013

10x Bijzondere lampen

Deze lamp is geïnspireerd op het verhaal van de Titanic. Het lijkt namelijk alsof de lamp aan het zinken is in de tafel. Voor deze lamp moet je wel een dikke portemonnee hebben, hij kost namelijk 630 dollar!
 


Deze lamp, Ontworpen door Niels van der Nat, en gemaakt van papier(stevig bruin karton papier). In het midden van de lamp dit een rubberen ring die je kunt verschuiven en daardoor veranderd de vorm, functie en hoeveelheid licht van de lamp.
 


Deze kroonluchter van Thyra Hilden en Pio Diaz zorgt voor een schaduwrijk tafereel, als je de lamp aanzet. Het lijkt nu net alsof je in een sprookjesbos rondloopt.
 Kunstenaar Whatshisname heeft deze bijzondere lamp bedacht.
Je moet op de drol stappen om de lamp aan te doen.De Horse-lamp (en natuurlijk een varkentje en haas) Ontworpen door Moooi. Het is een beetje hetzelfde idee als de hondenpoeplamp!
 
 Bron


Zonde om je oude speelgoed weg te doen? Maak er een lamp van! Plak je speelgoed stuk voor stuk aan de voet van de lamp en spuit het de kleur die je wilt hebben! Zo heb je je eigen gemaakte lamp die niemand anders heeft.
 
 Bron


Deze lamp kun je ook makkelijk zelf maken. Pak wat oude cassettebandjes en maak ze aan elkaar vast door middel van tyraps.
Lamp gemaakt van theepotten.
Leuk om op te hangen als je bijvoorbeeld een echte high-tea gek bent!

 
 
Dit is de Skygarden lamp van Marcel Wanders. De versieringen die je op het plafond van oude huizen ziet heeft hij verwerkt in zijn lampenkap. Mensen die niet zo'n oud huis met prachtig plafond kunnen met deze lamp toch genieten van de "plafond" versieringen.
 
 
 
 
 Deze lamp is gemaakt van vloeibaar kunststof garen wat door middel van een spuitpistool in meerdere lagen over de mal wordt gespoten. Daardoor ontstaat een egale en gladde oppervlakte en lijkt het net een cocon of spinnenweb. Vind je niet? Deze lamp doet mij eerlijk gezegd een beetje denken aan een kogelvis, je weet wel, zo'n vis die opeens een rond balletje wordt met stekels.
 
 
Bijna hetzelfde toch? 
 
Van welke lamp ben jij onder de indruk?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten