donderdag 19 december 2013

Christmas Special: Kerst Diner tafel dekken

Het kerstdiner is een van de leukste etentjes van het jaar. Je bent met familie, vrienden en/of mensen waar je om geeft en daarom wil je het extra gezellig maken met een mooie kerst tafel en lekker eten. Maar waar moet je beginnen met het creëren van een echte kerstsfeer aan tafel? Geen inspiratie? Bekijk dan deze kersttafels en decoratie en leer ook iets over hoe je nou precies een tafel moet dekken volgens de etiquette.

- Hoeveel mensen heb je uitgenodigd? is de tafel die je wilt gebruiken wel groot genoeg en heb je wel genoeg stoelen? Als je dit geregeld heb zorg dan dat de tafel en de stoelen goed schoon zijn.

- Gebruik je een tafelkleed en/of tafellopers? Zorg dan dan deze lang genoeg zijn voor de tafel maar ook weer niet te lang.

- Wil je placemats gebruiken of niet?

- Hoeveel gerechten ga je opdienen en hoeveel borden heb je daar voor nodig? Je kan een aantal borden op elkaar stapelen van verschillende formaat, dit geeft een leuk effect.

- Plaats het bestek en de glazen. Zorg dat je bestek hebt voor elk gerecht en zet ook één of meerdere wijnglazen neer en natuurlijk een glas voor water.

- Leg de servetten neer. Gebruikelijk is om het servet op het bord te leggen maar je kan natuurlijk ook een servetring gebruiken.


- Dim de lichten en begin nu met de decoratie. Wat je neer wilt zetten is natuurlijk aan jou maar kaarsjes maken het wel extra gezellig. Daarnaast kan je kerstballen, kersttakken of iets dergelijks neerleggen. Het is maar wat je zelf leuk vindt.

- Je kunt ook nog de stoelen versieren met linten bijvoorbeeld of de lampen boven de tafel voorzien van kerstversiering.

Voor extra inspiratie:

 

 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 Bron
 
 
 Bron
 
 
Hoe ga jij de kerst tafel dekken?
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten