maandag 16 december 2013

Christmas Special: DIY Kerstballen van vilt

Lijkt het jullie niet leuk om iets in je boom te hebben hangen wat niemand anders heeft? Mij wel in ieder geval! Daarom kreeg ik het idee om kerstballen te maken van vilt. Je kan maken zoals je zelf wilt. Natuurlijk laat ik jullie meekijken hoe ik dit gedaan heb.

Wat heb je nodig?
- Vilt in verschillende kleuren (Te koop bij Xenos)
- Vulling (Heb ik gekocht op de markt in Rotterdam)
- Een naaimachine of naald en draad
- Textiel lijm
- Lint (Ook gekocht op de markt in Rotterdam)
- Creativiteit

 
 
Stap 1: Pak een lap vilt en knip er een vorm uit (bijvoorbeeld een cirkel). Knip twee gelijke vormen die op elkaar passen.
 
Stap 2: Knip vormpjes uit het vilt die in de vorm passen die je net hebt geknipt. Je kan bijvoorbeeld een hartje knippen, een bloemetje, een sterretje enz. Plak deze vervolgens met textiel lijm op het vilt.
 
 
Stap 3: Herhaal stap 1 en 2 net zolang tot dat je vindt dat je genoeg kerstballen hebt.

 

Stap 4: Het is nu tijd voor de vulling. Knip een stuk vulling in de vorm van je kerstbal die je net hebt gemaakt maar zorg er voor dat de vulling een centimeter kleiner is dan de vorm van vilt. Je hoeft niet netjes te knippen want van de vulling zie je straks niks meer.


Stap 5: Knip een stuk lint af en vouw deze dubbel. Zorg er wel voor dat het lang genoeg is om aan de boom te hangen en hou er rekening mee dat aan beide kanten een centimeter verdwijnt in de kerstbal.

Stap 6: Nu is het tijd om de stukken vilt aan elkaar te naaien. Kies een leuke kleur garen die bij de kerst past en zet deze op je naaimachine (je kan natuurlijk ook met de hand naaien). Stop van beide kanten van het lint een ongeveer centimeter tussen de lappen vilt en begin daar met naaien. Voor het mooiste resultaat moet je de vulling ondertussen goed plat blijven drukken.

 
Stap 7: Je kerstbal is nu dichtgenaaid. Knip alle overige garen af en je eerste kerstbal is af.
Nu de rest nog!

 
Na al deze stappen ben je klaar en kan je de ballen in de boom hangen!

Voorkant

 Achterkant

Wat voor origineels ga jij in je kerstboom hangen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten